M&C_logo


Så lyckas du med inredningen av gästrummet.


När gästerna kommer är det trevligt att välkomna dom lite extra.
Här har du ett par tips till hur du kan inreda ett gästrum på bästa sätt.


1.
Bädda upp en riktigt inbjudande säng. Lägg lite extra krut på sängkläderna. Håll dig till vita lakan. Då är det enkelt att tillföra textilier med färg och du får snabbt till den lyxiga hotellkänslan. Ett skönt täcke är också viktigt, men se fram för allt till att det finns både låga och mellanhöga kuddar. Vi sover ju alla olika och kudden kan vara avgörande för en god natts sömn.

2.
Tänk på förvaringen. Många packar inte upp sin väska om inte de stannar en längre tid. Det kanske inte är nödvendigt med garderob eller byrå, om du inte har plats för det. Väskorna däremot ska det finnas plats för. En liten bänk att sätta väskan på är super praktisk, då hamnar allt inte på golvet. Sätt upp krokar/kroklist med en eller två galgar då kan gästen hänga upp det som behövs.

3.
En spegel är alltid välkommen. Tänk på att din gäst inte är hemma och lite utanför sina rutiner. Bra att hen kan kolla så allt sitter som det ska.

Spegel i gästrummet


4.
Apropå rutiner. När man reser bort händer det att man glömmer toalettartiklar och handduk så sätt gärna fram en handkräm, schampo och body lotion och lägg fram en stor skön handduk på sängen. Det är uppskattat och dina gäster kännar att du har tänkt på dom lite extra.

5.
Glöm inte gardiner. De flesta av oss sover gärna i ett mörkt rum.

6.
Pynta med blommor eller sätt in gröna växter och gör rummet personligt med böcker, tavlor och ett par inredningsdetaljer. Det är de små saker som får dina gäster att känna sig välkomna och väl omhändertagna.


Lyckligtvis inreder vi inte alla likadant., Det hade ju varit extremt tråkigt. Stilen blir din personliga. Det viktigaste är att vi trivs i våra hem. Det är ju inte heller alla som har möjlighet till ett gästrum som står obebott i långa perioder. Det går ju självklart att kombinera med till exempel kontor eller allrum. 

Skulle det kännas som du fastnat och behöver hjälp, finns våra olika inredningspaket här eller ring mig så hittar vi en lösning, som fungera för dig.


Vill du läsa senare, ladda ner hela tipset här som pdf.