M&C_logo

Kreativt återbruk och andra idéer.
Fantasifullt, kreativt, personligt, praktiskt, anpassat, miljövänligt
och  ofta också billigare.

 Vi brinner för återbruk !
När vi inreder hittar vi ofta detaljer ni redan har, som kan återanvändas eller ges en ny funktion. En kanske lite trött detalj kan bli som ny.

Ramar från loppis och roliga vykort. En väggdekor som går att ändra efter humör.
Ljusstakar av torkade trästycken. Målade med kalkfärg.
DIY trick. 3 gamla läderbälten och en gardinstångsring blir snyggt upphäng för dina favorittidningar eller kanske extra handdukar på gästtoaletten.
Platsbyggd säng med Ikea byråer som ger mycket förvaringsplats. Huvudgavel med plats för lampa, böcker och klocka. Allt inramat med väggpanel för en ombonad känsla. Perfekt för små utrymmen!
Extra sittkuddar med stropp för att hänga på väggen när dom inte används. Välj ett kraftigare tyg.
Ett äkta Ikeahack. VBTK ville ha skofri zon i spelarentréen. Hur gör man när budgeten är begränsad och man ska ha plats för 40-50 par sko? Man använder Ikeas torkställning GRUNDTAL som skohyllor. Smart va?
Ett gammalt innertak kan man använda till mycket. Här blev det både snygg designhylla och tvbänk. Inte så dumt det. Se före/efter bilder i vår portfolio från Varberg Bordtennisklubb
Platsbyggd hallmöbel som döljer ytterkläderna, och ger plats för korgar och spegel. Perfekt i en liten hall med 3 dörrar och begränsad väggyta. Att måla den i samma färg som väggen gör att den tar ännu mindre plats.
Skylt med självhäftande bokstäver.
Hmm, sängbord till 24 sängplatser och begränsad budget. Hur gör vi? Vi skruvar upp Ikeas badrumslådor ENUDDEN på överblivna trästycken. Lådorna kan tas ner och tvättas....praktiskt.
Vi älskar våra katter, men kanske inte kattlådorna lika mycket. 2 Ikeaskåp BESTÅ och 2 tallriksventiler som hade exakt rätt diameter till hålen, blev skåp till kattlådorna. Smidigt.
Liten söt loppislampa fick nytt 70tals uttryck. En rolig detalj.
Liten söt loppislampa fick nytt 70tals uttryck. En rolig detalj.
Furu matbord blir till stort runt soffbord. Ben från PrettyPegs.se och Lady Jotun gröna färg. Organic Green.
Ikea hyllkonsol blir hängare. Bra och billig lösning för små utrymmen.
Då vi renoverade Varbergs bordtennisklubb sparade vi delar av dom gamla 70-talslampor och använde som ramar för pokaler och dekoration.
Ännu ett kreativt hack. Här blev det lampor gjorda av tvättkorgar och Ikeas sladdekor för att ge färg mot det vita taket.
Källsortering. Här är man alldrig osäker på vart sakerna ska. Ikea tunna med lock, KNODD och bokstäver av självhäftande plast.
Ett par extra tavlor av snygga tapetprover blev perfekt i klubblokalen i väntan på nya foton.
Trött lampskärm får nytt liv med lite svart sprayfärg. Safari, here we come.
Trött lampskärm får nytt liv med lite svart sprayfärg. Safari, here we come.

Välkommen med kommentarer eller frågor.

  • Du kan lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig, annars kontakter vi dig via e-mail.